Vinst i svårklass!!

Johanna bloggar 

Ja förra helgen var faktiskt en riktigt bra helg! Calle och jag vann vår första svårklass tillsammans genom vinst i dressyr och maraton samt en andra plats i precision. Det var jag riktigt nöjd med! Att dessutom vinna över två landslagskuskar gjorde mig ännu lite nöjdare! Precis en sån självförtroendeboost som jag var i väldigt stort behov av. Att fina lilla Jalisco även skötte sig super och tog hem en andra plats i maraton och en vinst i precision gjorde ju inte direkt helgen sämre 😉

Men det bästa av allt är nog ändå att jag vet att jag har så mycket mer att hämta hos Calle. Dressyren var jag egentligen inte jätte nöjd med, Calle gick helt okej, lite ”matta” tempoväxlingar och slarviga vägar av mig, i maraton tappar vi alldeles för många sekunder i vattenhindret samt att han tappar orken i de sista två hinderna, han behöver mycket mer styrka här vilket tar tid att bygga upp. Dessutom måste jag bli snabbare och lite kvickare. Precisionen kännes han väldigt fin på, två bollar ner och inom tiden. Såklart inte nöjd med bollarna som ramla ner, men känslan Calle ger inne på precisionen väger upp de två bollarna 😉

Efter tråkiga sjukdomsbesked i familjen dagarna innan det var dags att åka upp mot Åstorp var inte det lättaste och samtidigt försöka fokusera på tävlingen. Helgen blandades verkligen med glädje och tårar. Är så otroligt tacksam för alla underbara vänner i körvärlden som ställer upp och peppar och får en att glömma allt jobbig för en stund. Just denna helgen betydde ni verkligen extra mycket ❤
Extra stort tack till Kicki och Håkan som grooma och bjöd kusken på massa gott under helgen!! 🙂

Just nu har Calle och Jalisco två välförtjänta veckors vila. Därefter är det fokus på styrka och kondition för båda två. Min tävlingsplan har strukturerats om lite och jag har bestämt mig för att ställa in resterande internationella tävlingar i år på grund av lite olika anledningar. Dels för att jag själv inte riktigt tycker att vi är ”där” än för att kunna prestera på topp på dessa tävlingarna och då stannar jag hellre hemma och tränar, men också pga tråkiga sjukdomsbesked som gör att jag vill prioritera annat.
Calle kommer ev gå en tävling i Flyinge i slutet av juni, därefter är det Falsterbo och SM som gäller för honom. För Jaliscos del blir det nog ingen tävling förrän i slutet av augusti/början på september igen, vilket absolut inte gör något då han ska få lite längre vila i juli/augusti.

Och för att inte glömma min älskade lilla Triton som många undrar över. Det ser tyvärr inte så bra ut med honom och vi försöker luska ut vad det är som ligger bakom alla hans konstiga symtom. Han har varit hos veterinären idag och vi har fått lite klarhet vad som ligger bakom hans konstiga och lite underliga symtom, men nu väntar vi på blodprovssvaren och därefter får vi diskutera vidare vad och hur vi ska göra med honom. Min fina lilla kille <3

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *